یکی از رایجترین شیوههای مهاجرت، مهاجرت از طریق تحصیل است که مورد توجه اکثر افراد بهخصوص جوانان قرار میگیرد. عمان نیز یکی از کشورهای پیشرفته دنیای عرب در زمینه آموزش و پرورش و تحصیلات دانشگاهی است که به دلیل دسترسی به خلیجفارس و موقعیت جغرافیاییاش معمولاً مقصد مناسبی برای تحصیل دانش آموزان و دانشجویان به شمار میآید.
حتی ممکن است بهعنوان شخصی که برای کار یا هر دلیل دیگری به عمان مهاجرت کردهاید، نیاز به اطلاعاتی در زمینه تحصیل در عمان برای خود و یا برای افراد خانوادهتان پیدا کنید که مشاوران آکادمی بین المللی الخلیج همراه شما در عمان هستند.
علاوه بر این تحصیل در عمان به دلیل وجود مراکز تحصیلی معتبر که در سطح جهانی دارای جایگاه خوبی هستند، میتواند فرصت خوبی برای شما و یا خانوادهتان باشد. پس در ادامه این مطلب که در خصوص شرایط تحصیل و هزینه تحصیل در عمان است با ما همراه باشید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره ی مهاجرت به عمان کلیک نمایید.
علاقه مندان به تحصیل رایگان در عمان می بایست توجه داشته باشید “آکادمی بین المللی الخلیج” کشور عمان قدرتمندترین موسسه حقوقی منطقه در زمینه ارائه اطلاعات در زمینه تحصیل رایگان در عمان می باشد . بنابراین از شما دعوت می شود در صورتی که هر گونه پرسشی در رابطه با تحصیل رایگان در عمان با کلیک روی گزینه تماس با ما که در سمت راست قسمت پایین مشاهده می کنید و یا با مراجعه به بخش تماس با ما در نوار بالای سایت، از خدمات مشاوره رایگان تلفنی ما بهره مند گردید. “آکادمی بین المللی الخلیج” کشور عمان در ارائه خدمت رسانی به شما پیشتاز است .
پیشینه تاریخی آموزش در عمان
در واقع آموزش رسمی در کشور عمان از سال ۱۹۳۰ زمان سلطنت پدر پادشاه فعلی عمان سلطان سعید بن تیمور آغاز شد. شیخ احمد بن سلیمان که از آموزگاران سلطان سعید بود، حساب و کتاب و قرآن آموزش میداد. شیخ احمد امروزه پدر آموزش و پرورش در عمان شناخته میشود. اولین مدرسه کشور عمان در سال ۱۸۷۱ در شهر مسقط پایتخت این کشور به نام مدرسه الزاوی تأسیس شد که بعدها در سال ۱۹۸۸ تعطیل شد. این مدرسه را امام جماعت مسجد مدیریت میکرد و در آن قرآن و مبانی دینی و زبان عربی آموزش میداد.
مدرسههایی نظیر مدرسه الرحیل در شهر سوحار و مدرسه بایادابالستاک و مدرسه الدره در شهر بهله از مدارس بعدی بودند که به ترتیب در عمان پایهگذاری شدند. مدتها بعد مدرسه بوتینیه برای دختران و پسران در خانهای اجارهای بنا نهاده شد. در این مدرسه قرآن، عربی، جغرافیا، تاریخ و حساب و کتاب آموزش داده میشد. این مدرسه یک برنامه درسی و مطالعه تدوین کرد که در آن روزانه دانشآموزان در شش کلاس درس شرکت میکردند.
در سال ۱۹۴۰ مدرسه نیمهدولتی السعیدیه در مسقط راهاندازی شد که دارای کلاسهای درس اتاقی برای معلمها و دبیران و اتاق مدیریت بود. این مدرسه محبوبیت زیادی در بین عوام داشت و در دو مرحله خدمات تحصیلی ارائه میداد. مرحله اول تحصیلات اولیه ابتدایی که دو سال زمان میبرد و مرحله دوم تحصیلات ثانویه ابتدایی که حدود ۶ سال به طول میانجامید. این مدرسه و شعبههای آن به سرعت رشد کردند. سالها بعد از مدارس السعیدیه با تأسیس مدرسههای تماماً دولتی امکان تحصیل رایگان در عمان برقرار شد.
البته در این مسیر که رشد و شکوفایی آموزش در عمان را نشان میدهد چالشهایی نیز وجود داشت که میتوان از فاصله زیاد بین تراکم جمعیت در این کشور، تنوع زیاد بین قومیتها، سنت و زبان مردم نام برد. بنابراین دولت عمان مجبور شد اصلاحات قابلتوجهی برای مدرن ساختن زیرساختهای آموزشی در سیستم آموزشی خود انجام دهد.
آشنایی با سیستم آموزشی قبل از دانشگاه عمان
سیستم آموزشی در کشور عمان یک سیستم جدید و تازه بنیاد است که بعد از پادشاهی سلطان قابوس تغییرات و تحولات زیادی را به خود دیده است. دولت جدید سلطان قابوس در جهت ارتقاء سیستم آموزشی این کشور نیز تدابیر مهمی را اندیشیدند.
برای مثال در این دوره حق تحصیل به دختران و بانوان داده شد و تعداد زیادی مدارس دولتی، بینالمللی و غیرانتفاعی در عمان تأسیس شدند که یکی از جاذبههای مهم عمان برای جذب مهاجران بیشماری از سرتاسر جهان است. تأسیس دانشگاههای بینالمللی باکیفیت نیز از دیگر اقدامات مهم سلطان قابوس و دولتش است. دولت سلطان قابوس اخیراً با افزایش بودجههای آموزشی سعی دارد از استعدادهای خارجی حمایت کند.
تحصیل در این سرزمین از سن ۶ سالگی آغاز و تا ۱۸ سالگی در مدارس و از ۱۸ سالگی به بعد در دانشگاهها ادامه مییابد. سیستم آموزشی عمان شباهتهای زیادی به سیستم آموزشی در کشورمان ایران دارد. از جمله این شباهتها سیستم آموزشی ۶_۳_۳ است. به این معنا که ۶ سال تحصیلی اول دوره آموزش ابتدایی نام دارد و ۳ سال بعد از آن دوره آموزش راهنمایی و ۳ سال پایانی تحصیل در مدارس، آموزش متوسطه نامیده میشود.
تحصیل رایگان در عمان در هر سه سطح امکانپذیر است منتها تحصیل در مدارس دولتی عمان طبیعتاً به زبان رسمی عمان صورت میگیرد. یعنی اگر شما و خانوادهتان به زبان عربی عمان تسلط ندارید باید از مدارس بینالمللی و خصوصی واقع در این کشور استفاده کنید که هزینه تحصیل در عمان در این روش را نیز در ادامه بررسی خواهیم کرد.
البته آموزش در ۶ سال ابتدایی برخلاف سایر کشورها در عمان اجباری نیست. سطح ابتدایی مهارتهای اساسی و اولیه را به کودکان آموزش میدهد. در عمان بسیاری از افراد پس از به پایان رساندن تحصیلات در دوره راهنمایی مشغول به کار شده و علاقهای به ادامه تحصیل ندارند. البته این شرایط برای افرادی با نمرههای بالاتر ممکن است تغییر کند و به دوره بعدی که دوره متوسطه است ورود پیدا کنند.
دوره پیشدبستانی در عمان
دوره پیشدبستانی مختص کودکان زیر ده سال است. معمولاً افرادی که تحصیل در عمان را پذیرفتهاند به دوره پیشدبستانی برای کودکان اهمیت زیادی میدهند. این دوره در کشور عمان هم به صورت دولتی و هم به صورت خصوصی برگزار میشود. البته ثبتنام در پیشدبستانی در این کشور نسبت به سایر دورههای تحصیلی مورد استقبال زیادی قرار نمیگیرد اما در شهرهای بزرگ با استقبال ۷۰ درصدی روبرو میشوند.
آموزشوپرورش عمان و وزارت کار و امور اجتماعی در عمان از جمله نهادهایی هستند که بر عملکرد پیشدبستانیها، نظارت میکنند. فعالیتهای هنری از جمله فعالیتهای مورد آموزش در این دوره به کودکان ۳ تا ۶ است که در قالب بازی به کودکان یاد داده میشود. درمورد ساعات آموزش باید گفت محدود به ۸ تا ۱۲ ظهر است. وزارت آموزشوپرورش کشور عمان در سالهای اخیر در حال تدوین برنامه آموزشی جدیدی برای این دوره است که شامل آموزشهایی در زمینه تمدن عمان، اهمیت محیطزیست و میراثفرهنگی این کشور است.
مدارس بینالمللی در عمان
یکی از بهترین مکانها برای تحصیل دانشآموزان خارجی تبار در کشور عمان، مدارس بینالمللی هستند که برای دانشآموزان غیربومی طراحی و ساخته شدهاند. معمولاً فرزندان کارکنان سازمانهای مردمنهاد عمانی، فرزندان دیپلماتها و فرزندان مدیران شرکتهای چندملیتی در این مدارس به تحصیل میپردازند. این مدارس برنامه آموزشی مطابق با سایر مدارس دولتی ارائه میدهند.
تنها تفاوت این مدارس با مدارس دولتی عمان شاید زبان تحصیل در آن است که به زبان انگلیسی صورت میگیرد. مالکان و مؤسسان این مدارس باید از افرادی با ملیت عمانی باشند و حداقل مدرک تحصیلیشان مدرک متوسطه است. تحصیل رایگان در عمان شامل اینگونه از مدارس نمیشود و تحصیل در این مدارس شامل پرداخت هزینه و شهریه آموزشی بین ۳ تا ۱۰ هزار دلار است.
به طور دقیقتر مدرسه بینالمللی نظیرالباطنه در عمان شهریهای معادل 4 تا 6 هزار ریال عمان، مدرسه آمریکایی بینالمللی TAISM در مسقط 5 تا 10 هزار ریال، مدرسه بینالمللی ABA بین 3 تا 7 هزار ریال، مدرسه بینالمللی دانش 6 تا 10 هزار ریال و مدرسه بینالمللی مسقط 2 تا 5500 ریال هزینه شهریه دریافت میکنند و تا سن 18 سال انواع امکانات آموزشی و رفاهی را در اختیار دانشآموزان قرار میدهند.
نتیجهگیری
همانطور که تاکنون با بررسی تاریخچه تغییر و تحولات مسیر تحصیلات رسمی در کشور عمان به جوان بودن این سیستم آموزشی پی بردید، باید بدانید بهروزترین سیستمها و امکانات آموزشی، در اختیار دانشجویان محصل در عمان قرار میگیرد. اما چیزی که قابلتوجه متقاضیان تحصیل رایگان در عمان است، توجه به گرانی شرایط زندگی و تحصیل در این کشور عرب، به دلیل بالا بودن ارزش پول رایج در آن است.
با این حال امنیت موجود در این کشور و تنوع بالای رشتههای آموزشی قابل ارائه در آن، افراد علاقهمند به تحصیل را به شدت جذب میکند. اگر شما هم علاقمند به تحصیل در دانشگاههای کشور عمان هستید میتوانید با مشاوران “آکادمی بین المللی الخلیج” کشور عمان در ارتباط باشید و فرآیند درخواست برای ویزای تحصیلی خود را به متخصصان مجرب این موسسه بسپارید.
آشنایی با “آکادمی بین المللی الخلیج” کشور عمان
“آکادمی بین المللی الخلیج” کشور عمان در کنار خدمات آموزشی مختلف و خدمات متعدد آموزشی ، یکی از برترین مؤسسات حقوقی در زمینه مهاجرت است. با توجه به گسترده بودن قوانین مهاجرت در کشورهای مختلف، متقاضیان مهاجرت جهت تصمیمگیری و انتخاب کشور موردنظر برای تحصیل یا زندگی، نیاز ویژهای به مشاوره در این باره دارند. این مؤسسه با در اختیار داشتن کارآزمودهترین وکلا و مشاورین، در تمام مراحل مهاجرت قدم به قدم در کنار شما است. اگر قصد تحصیل رایگان در عمان دارید، میتوانید از مشاورهها و رهنمودهای متخصصان این آکادمی بهره ببرید.
میتوانید اطمینان داشته باشید “آکادمی بین المللی الخلیج” کشور عمان پشتیبان شما است. پس اگر در جستوجوی یک مؤسسه مهاجرتی قابلاعتماد هستید، همین الان با مشاوران ما تماس بگیرید.
سئوالات
در پایان قصد داریم رایجترین سؤالاتی را که امکان دارد برای متقاضیان تحصیل رایگان در عمان پیش بیاید پاسخ دهیم. شاید این سؤالات در ذهن شما نیز نقش بسته باشند. پس برای یافتن پاسخ سؤالات خود در رابطه با شرایط تحصیل در عمان این قسمت را با دقت مطالعه کنید.
بهای اجاره مسکن در کشور عمان چه میزان است؟
هزینه زندگی در عمان و همچنین اجاره خانه نسبت به ایران حدود ۳۰ درصد گرانتر است. برای اجاره یک خانه معمولی در مرکز شهر حدود ۲۱۰ تا۲۵۰ ریال هزینه باید بپردازید.
آیا امکان دریافت اقامت دائم عمان با تحصیل در مدارس این کشور وجود دارد؟
خیر. بعد از مدت ۲۰ سال اشتغال در این کشور میتوانید اقامت دائم آن را دریافت کنید و ۱۰ سال پس از دریافت اقامت میتوانید پاسپورت عمانی دریافت کنید.
آیا در عمان میتوان به صورت رایگان تحصیل نمود؟
تعداد کمی از مراکز آموزشی عمان به دانشجویان خارجی تبار بورسیه پرداخت میکنند. در صورت دریافت بورسیه کامل امکان تحصیل رایگان در عمان وجود دارد که البته این امکان بسیار کم است.
آیا عمان دانشگاههای معتبری دارد؟
به نقل از موسسه رتبهبندی THE، تنها دانشگاهی از کشور عمان که در ردهبندی جهان جای گرفته است، دانشگاه سلطان قابوس در نزدیکی شهر مقسط است.
مهاجرت به عمان برای ایرانیان چگونه است؟
شما میتوانید از طریق تحصیل در عمان، پیدا کردن شغل در عمان و یا روشهای سرمایه گذاری و ازدواج، به کشور عمان مهاجرت کنید. در حال حاضر روش تحصیلی و کاری بهترین راه برای مهاجرت به عمان محسوب میشوند.
مهاجرت به عمان از طریق کار چگونه است؟
برای مهاجرت به عمان از طریق کار، باید پیشنهاد شغلی از طرف کارفرمایان عمانی داشته باشید؛ باید توجه داشت که شرکتهای ایرانی بسیاری در سراسر این سرزمین دایر شدهاند که به دنبال نیروی هموطن خود هستند.
نوشتههای تازه
• انواع موسسات آموزش عالی و دانشگاه ها در عمان
• برترین دانشگاه های عمان
• اعزام دانشجو به عمان
• ثبت اختراع در عمان
• دوره های آموزشی فنی و تخصصی آکادمی الخلیج
• اردو و تور تابستانه 2023- در صلاله عمان – دانشگاه ظفار
• تحصیلات آمادگی تا دیپلم در مدارس آمریکایی ، بریتانیایی ، فرانسوی و فنلاندی ( در کشور عمان)
• آشنایی با فاند تحصیلی