آشنایی با کشور فرصت ها

عمان از دید / اقتصادی / تاریخی / شکل گیری عمان / بهداشت در عمان / زیر ساخت های عمان

عمان، کشوری وسیع در منطقه خلیج فارس، دارای زیبایی های طبیعی فراوان است و اتفاقاً قدیمی ترین کشور مستقل در جهان عرب است. اگرچه در رویکرد خود مدرن است، اما کشوری است که به حفظ سنت ها و فرهنگ غنی خود معتقد است و به آنها اهمیت زیادی می دهد. این کشور دارای جمعیت مهاجر زیادی است که از سبک زندگی مدرن در کنار سنت ها لذت می برند.

درباره عمان

عمان در قسمت شرق شبه جزیره عربستان و مرز بین دریای عرب و دریای عمان قرار گرفته است. این کشور عربی از شمال در همسایگی با تنگه ی هرمز و خلیج فارس ایران واقع شده است. سلطان نشین عمان مرز مشترک زمینی زیادی با کشور های عربستان سعودی، امارات متحده عربی و یمن داشته و با کشورهای ایران و پاکستان مرز مشترک دریایی دارد.کشور شاه نشین عمان در اصطلاح عامیانه به سلطنت عمان معروف است، این کشور بخشی از آسیای غربی به حساب می آید. در تقسیم بندی انجام شده در میان کشورهای عربی، این کشور اغلب به عنوان یک کشور کاملاً اسلامی معرفی شده که البته به خاطر وجود انواع قومیت و ملیت های مهاجر در عمان و آزادی عقیده  و اندیشه و احترام متقابل به سایر مذاهب ، اغلب مردم عمان معتقد به دین اسلام و مسلمان هستند. ( اکثریت تابع فرقه اسلامی اباضی میباشند.)

عمان یکی از امن‌ترین کشورهای جهان است.  کشور عمان طبق اعلام سایت اینترناتیونس جزو ۱۰ کشور برتر جهان از نظر تعادل کار و زندگی است. سایر کشورها دانمارک، سوئد، امارات و کانادا هستند. عمان دارای سومین ارز قدرتمند جهان، دارای قرارداد تجارت آزاد با کشورهای ثروتمند حاشیه خلیج فارس و آمریکا است. عمان ملقب به سويیس خاورمیانه است و اعتماد بالایی به بیزینس های مستقر در این کشور در سطح جهانی وجود دارد.

موقعیت قرارگیری و جغرافیایی عمان

سلطنت نشین عمان از لحاظ موقعیت جغرافیایی در نیمکره ی شمالی کره زمین، بالاتر از (شمال) خط استوا قرار گرفته است و دارای مختصات جغرافیایی (GPS) با اطلاعات، عرض جغرافیایی 21.4735 ° N و طول جغرافیایی 55.9754 هست، این مختصات نشان دهنده محل قرارگیری عمان در هر دو نیمکره شمالی و شرقی هستند. مساحت کل عمان چیزی در حدود 119,500 مایل مربع، معادل 309,500 کیلومتر مربع. این کشور به عنوان هفتادمین کشور بزرگ از نظر مرزهای جغرافیایی در جهان به شمار میرود، بیشتر جمعیت عمان در شهرهای این کشور زندگی می کنند، به عبارتی، حدود 73٪ از جمعیت عمان در مناطق شهری این کشور زندگی می کنند در حالی که 27٪ دیگه مردم در مناطق روستایی زندگی می کنند.مرکز و به نوعی یکی از بزرگترین شهرهای کشور عمان، مسقط بوده که جمعیتی حدود 800،000 نفر (تخمین سال 2018) در خود دارد. زبان گفتاری مردم این کشور به طور رسمی عربی میباشد.

آب و هوای عمان

عمان در همه فصل‌ها آفتابی و گرم است؛ دمای هوا در زمستان‌ها اغلب بین ۱۷ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد تغییر می‌کند و در تابستان نیز چیزی در حدود ۳۰ تا ۴۰ درجه سانتی‌گراد است. هوا در ارتفاعات سرد می‌شود و ارتفاعات عمان به‌خصوص در هنگام شب، هوای بسیار سردی دارند. مسقط پایتخت عمان است و آب و هوایی گرم و مرطوب دارد، اما شب هنگام از میزان رطوبت آن کاسته می‌شود. علت اصلی رطوبت این شهر وجود سواحل آن است.( نکته قابل توجه این است که به نسبت سایر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس که اکثرا در برخی از اوقات سال دمای هوا بحالت شرجی میشود عمان کمترین زمان میزان شرجی را دارد .)

تقسیم بندی استانی و شهرهای عمان

بطور کلی کشور عمان به نه (9) واحد اداری (ایالت) تقسیم بندی شده است که در جدول پایین آن را مشاهده می نمایید ، قابل ذکر است که دو استان الباطنه و الشرقیه هر کدام به دو استان شمالی و جنوبی تقسیم شده اند که با احتساب آنها این کشور دارای یازده (11) استان است. شبه‌جزیره مُسَندَم که به کشور عمان تعلق دارد، به‌طور جدا از خاک این کشور در جنوب تنگه راهبردی هرمز قرار گرفته‌است. امارات متحده عربی ، مسندم را از بقیه عمان جدا می‌کند. «شبه جزیره مسندم» به دوقسمت تقسیم شده‌است، اداره بیشتر مناطق آن به دست کشور عمان است و قسمت کوچکی از آن تحت حکومت امارات متحده عربی قرار دارد که تابع امارت رأس‌الخیمه است.کشور عمان همچنین دارای شهرستانی برون‌بومی است بنام شهرستان مدحاء که در خاک امارات متحده عربی واقع شده‌است به‌طوری‌که خاک امارات از چهار جهت این شهرستان را احاطه نموده‌است. جمعیت آن پیرامون ۲٬۶۰۰ نفر است. همچنین دو روستا به نام‌های شیص و نحوه که از توابع امارت شارجه امارات متحده عربی هستند در میان اراضی این شهرستان واقع است. در ادامه هر استان را همراه با شهرها و جمعیت ساکن در آن برایتان ذکر می کنیم:

مردم عمان

جمعیت این کشور حدود پنج میلیون و ۳۱۲ هزار نفر با میانگین سنی ۱۹ سال است. امید به زندگی در عمان برای زنان ۷۶ و برای مردان ۷۱ سال است. مردم این کشور از نژادهای عرب، بلوچ، آفریقایی و آسیای شرقی هستند. دین مردم این کشور اسلام است. زبان رسمی آنها عربی است. حدود ۹۱ درصد از مردم این کشور با سواد هستند. تقریباً تمام عمانی‌ها مسلمان هستند. اکثریت مردم عمان اباضی هستند . پیروان مذهب اباضیه اکثریت جمعیت عمان را تشکیل می‌دهند. این گروه از مسلمانان پیرو عبدالله بن اباض تمیمی بوده و در سراسر عمان بطور پراکنده سکونت گزیده‌اند. الاباضیه یکی از مذاهب اسلامی ،که از جریان خوارج نشأت گرفته‌ که این مذهب خود را الدعوه، مذهب الحق، فرقه المحقه و فرقه الناجیه می‌خواند و آن را کهن‌ترین مذهب اسلامی و نزدیک‌ترین مذهب به عصر نبوّت و به روح اسلام می‌داند.

اهل سنت عمان در استان جنوبی ظفار و صور و نواحی اطراف آن حضور دارند. اقلیت شیعه در امتداد منطقه ساحلی مطرح (شهر مسقط) و در امتداد نوار ساحلی استان الباطنه الشمالیه (برکا ، صحار)زندگی میکند. شیعیان به عنوان سومین گروه مذهبی عمان خود به سه گروه  «العجمی‌ها» و «اللواتیه» و «البحارنه» تقسیم شده‌اند. مسیحیان نیز در شهرهای مسقط و صلاله ساکن هستند.بلوچ‌ها یک سوم از جمعیت بومیان عمان را تشکیل می‌دهند.

اقتصاد عمان

بر پایه‌گزارش‌های سازمان ملل متحد، سلطان‌نشین عمان از جمله کشورهایی به‌شمار می‌آید که در چهار دهه گذشته بیشترین میزان پیشرفت را شاهد بوده‌است. اقتصاد کشور عمان یکی از با ثبات‌ترین کشورهای GCC محسوب می‌شود و نرخ تورم در این کشور، صفر است.

کشور عمان با ۵٬۵ میلیارد بشکه ذخایر اثبات شده نفت خام، بیست و دومین کشور در جهان و هفتمین کشور در منطقه خاورمیانه از نظر میزان ذخایر نفت است. این ذخایر به‌طور عمده در مناطق خشکی شمالی و مرکزی و در میدان‌های کوچک و پراکنده واقع شده‌اند. عمان با تولید حدود یک میلیون بشکه در روز، بیست و پنجمین تولیدکننده نفت خام جهان است. اقتصاد این کشور همانند تعداد زیادی از کشورهای خاورمیانه وابسته به درآمد نفت است. بیش از ۶۷ درصد از درآمد این کشور از صنایع نفت و گاز حاصل می‌شود. هرچند که طبق آمارهای منتشر شده از سوی بانک مرکزی عمان، در سال ۲۰۱۶ تنها ۲۶ درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) این کشور مبتنی بر درآمدهای نفتی بوده‌است. مقصد اکثر محمولات نفت خام صادراتی عمان کشورهای چین، تایلند، کره جنوبی و ژاپن هستند. سامانه خط لوله عمان بیشتر روی تحویل نفت خام به تنها پایانه صادرات نفت این کشور در بندر فحل (میناء الفحل) متمرکز است. مهم‌ترین پروژه راهبردی نفتی این کشور تا سال ۲۰۲۱، طرح احداث یک پالایشگاه ۲۳۰ هزار بشکه‌ای با مشارکت شرکت نفت بین‌المللی کویت (KPI) به ارزش هفت میلیارد دلار، ساخت چندین مجتمع پتروشیمی در مجاورت این پالایشگاه و احداث مخازن ذخیره‌سازی نفت خام تا ظرفیت ۲۰۰ میلیون بشکه در منطقه الدقم است.کالاهای صادراتی مهم عمان شامل نفت خام، صادرات مجدد کالا، ماهی، فلزات و … است و کالاهای وارداتی مهم آن نیز شامل ماشین‌آلات و تجهیزات حمل و نقل، کالاهای صنعتی مواد غذایی و روغن صنعتی است. دولت کشور عمان اعلام کرده که در برخی مناطق تعریف شده به سرمایه گذاران خارجی مالکیت صد در صد داده می‌شود، افراد می‌توانند از وام‌های کلان با بهرهٔ کم استفاده کنند و در صورت توافق و شرایط لازم امکان اعطای وام  و تسهیلات به سرمایه گذاران کشور عمان امکان پذیر میباشد که سرمایه گذاران نیز میتوانند از معافیت‌های گمرکی برای پروژه های سرمایه‌گذاری خود نیز بهره مند شوند(خصوصا مناطق آزاد) . به‌طور کلی واردات تجهیزات صنعتی بسیار مهم بوده و معافیت‌های گمرکی برای واردات مواد اولیه و پایه کارخانه های کشور عمان حائز اهمیت بوده که به مراتب شرایط و زیر ساختهای لازم جهت  واردات و صادرات و صادرات مجدد اقدام گردیده است . ارائه بیمه اعتبارات صادراتی از طریق ضمانت نامه‌های صادراتی نیز مهیا میباشد و گزارشها حاکی از رشد بی سابقه موسسات مالی در این کشور نسبت به سال‌های گذشته است .  ورود کشور عمان به سازمان تجارت جهانی و نیز توافق‌نامه‌های تجارتی آزاد در این کشورباعث  تأثیر مثبت و مستقیم بر اقتصاد و ارز آن داشته که واحد پول این کشور یعنی هر یک ریال عمان معادل ۲٫۶ دلار آمریکا و هر دلار معادل ۰٫۳۸۴ ریال عمان است. (آوریل ۲۰۲۲)

نرخ رشد تولید ناخالص داخلی سالانه در کشور عمان در ابتدا 9/0- درصد بوده و پس از مدتی به ۱۲ درصد رسیده‌است. اینطور که مشخص است وضعیت تولید ناخالص داخلی ۷۹٫۲۹ میلیارد دلار است و مشخص است که سیستم خرید و فروش در کشور عمان در سال‌های اخیر تغییراتی داشته‌است. تولید ناخالص داخلی به قیمت‌های ثابت در کشور عمان، ۲۸۴۸۱٫۶ میلیون ریال ارزیابی شده و تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در کشور عمان، ۷۸۴۷٫۷ میلیون ریال عمان برآورد شده‌است. تولید ناخالص داخلی از کشاورزی در این کشور، ۶۷۰٫۲ میلیون ریال عمان اعلام شده‌است. اینطور که مشخص است ساخت و ساز در کشور عمان نیز در ابتدا ۲۱ درصد بوده و سپس ۲۲ درصد ارزیابی شده‌است. وضعیت تولید ناخالص داخلی از ساخت در کشور عمان نیز ۱۷۱ میلیون ریال عمان برآورد شده‌است. تولید ناخالص داخلی از اداره امور عمومی در کشور عمان نیز به ۳۷ درصد رسیده‌است، تولید ناخالص داخلی از خدمات نیز در وضعیت ۱۴ درصدی قرار دارد و مشخص است که سیستم حمل و نقل عمومی در این کشور ۱۶ درصد بیشتر است. وضعیت خدمات رفاهی در کشور عمان با رتبه ۵۶ درصدی خود ثابت باقی مانده‌است. تغییرات موجودی انبار در کشور عمان، ۹۹۳٫۸ میلیون ریال عمان اعلام شده و وضعیت سرعت اینترنت در کشور عمان ۴۹۲۷٫۰۳ کیلوبایت بر ثانیه است. اینطور که مشخص شده‌است آدرس آی پی‌ها نیز رشد خوبی در وضعیت اقتصادی ایجاد کرده‌است، رتبه‌های رقابتی نیز از ۶۱ به ۴۷ رسیده‌است. وضعیت ثبت خودرو در این کشور ۱۴ درصد بیشتر از قبل شده‌است و تولید الکتریسیته نیز ۳۰۴۲٫۹ گیگاوات بر ساعت است. نرخ مالیات شرکت در کشور عمان در ابتدا ۱۲ درصد بوده که امروزه این نرخ در وضعیت ۱۵ درصد دیده می‌شود.


نرخ مالیات بر درآمد شخصی صفر اعلام شده و کشور عمان در زمینه نرخ مالیات بر فروش نیز رقم ثابت صفر را نگه داشته‌است. (ویژه مناطق آزاد)


بهداشت در عمان

در کشور عمان، استاندارد عمومی بهداشت و درمان در هر دو بخش خصوصی و دولتی بالاست. همانند بسیاری از کشورها در این کشور نیز بخش خصوصی ترجیح داده می‌شود. سیستم بهداشت و درمان جهانی ارائه شده در عمان برای شهروندان در زمان مراجعه به مراکز درمانی رایگان و برای مهاجران و اتباع خارجی با نرخ یارانه ای است. همچنین ارائه خدمات با نظارت کامل وزارت بهداشت همراه است که بخشی ازاین نظارت، آزمایشگاه کنترل کیفیت است که ایمنی و کیفیت داروها را کنترل می‌کند.

زیرساخت های عمان

سلطان نشین عمان با جمعیتی بیش از ۵ میلیون نفر، محیط اقتصادی پایدار، زیرساخت های عالی و منابع انسانی شایسته ای را مشخص کرده است. اگرچه بخش نفت و گاز یکی از بخش های اصلی اقتصاد عمان به شمار می رود. اما با این وجود، سلطان نشین عمان دارای بخش خصوصی پویا و متنوعی هم هست که فعالیت های مختلفی از جمله تولید، کشاورزی، معدن، نساجی، خرده فروشی، گردشگری، حمل و نقل، شیلات و غیره را پوشش می دهند.

با هدف ایجاد فضای سرمایه گذاری عالی در عمان، دولت این کشور در پنج دهه گذشته رویکردهای سرمایه گذاری جامعی را در پیش گرفته است. تحت رهبری حکیمانه مرحوم جناب سلطان قابوس بن سعید ، تمرکز شدیدی برای دستیابی به توسعه پایدار در همه بخش ها انجام شده است.

جناب سلطان هیثم بن طارق اکنون با همان سبک و سیاق سلطان فقید به سوی موفقیت و رفاه بیشتر این کشور را رهبری می کند. به منظور دستیابی به تنوع اقتصادی و استفاده از موقعیت استراتژیک جغرافیایی سلطان نشین عمان، دولت زیر ساخت و برنامه های متنوعی شامل فرودگاه های بین المللی، بنادر و مناطق ویژه اقتصادی در سراسر کشور ایجاد کرده است.

فرودگاه های اصلی فرودگاه بین‌المللی مسقط، فرودگاه بین‌المللی صلاله، فرودگاه بین‌المللی صحار، فرودگاه بین‌المللی دقم
بنادراصلی بندر سلطان قابوس، بندر صلاله، بندر صنعتی صحار، بندر دقم
مناطق عمده اقتصادی مؤسسه عمومی شهرک های صنعتی (مداین) –(هفت ) شهرک صنعتی، (یک )پارک علم و فناوری اطلاعات و( یک ) منطقه آزاد، منطقه ویژه اقتصادی دقم، منطقه آزاد صحار، منطقه آزاد صلاله، منطقه لجستیک باطنه جنوبی.

فرهنگ و هنر در عمان

مردم عمان علاقه زیادی به خطاطی دارند و اغلب خوش خط هستند، نوشتن آیه‌های قرآنی به شکل مختلف بخشی از فرهنگ و هنر مردم عمان محسوب می‌شود. بانوان علاقه زیادی به نقاشی با قلم‌های سیاه دارند و آقایان نیز معتقد هستند که هنر در عمان ارزش مخصوص به خود را دارد. آقایان به هنر نوازندگی اهمیت می‌دهند و موسیقی‌های سنتی عمان در دنیا شهرت دارد. زیورآلات طلا و نقره، خنجرهای معروف عمانی، پارچه‌های دست‌باف، فرش و سبد از جمله صنایع دستی این کشور است.

پادشاه کشور عمان ( مرحوم سلطان قابوس) برای تاریخ و میراث فرهنگی این کشور اهمیت زیادی قائل بود و تأسیس موزه ملی، یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای او در این زمینه به حساب می‌آید. در واقع دستور ساخت این موزه در سال ۲۰۱۳ داده شد و در سال ۲۰۱۶ از آن رونمایی کردند. بازدید از آن برای افراد معلول، کودکان و دانشجویانی که نهایتاً ۲۵ سال دارند، رایگان است. البته مورد آخر، همیشگی نیست و بهتر است خودتان قبل از مراجعه آن را دوباره چک کنید. ساختمان موزهٔ ملی در مجموع، ۱۳٬۷۰۰ متر مربع وسعت دارد که ۴٬۰۰۰ متر مربع آن به سالن‌های نمایش اختصاص داده شده‌است. تعداد این سالن‌ها به ۱۴ مورد می‌رسد و نمایشگاه‌های مختلفی از جمله «گالری افلاج»، «سرزمین و مردم»، «عمان و جهان»، «شکوه و جلال اسلام»، «تاریخ دریایی»، «زره و سلاح» و «گالری رنسانس» را دربر می‌گیرد. علاوه بر آن، ناحیه‌ای ۳۷۶ متر مربعی نیز به گالری نمایشگاه‌های موقتی در این موزه اختصاص دارد. اولین «مرکز آموزشی» کاملاً مجهز کشور عمان نیز در موزهٔ ملی قرار گرفته که مکان مناسبی برای تعلیم افراد در تمام سنین، به خصوص کودکان و دانش‌آموزان است. تجهیزات مربوط به نگهداری و مرمت آن هم مطابق استانداردهای «انجمن موزه‌های بین‌المللی» طراحی شده‌اند. یکی دیگر از موردهای فرهنگی عمان، یکی از شاهکارهای معماری که با تلفیقی از سنت و مدرنیته ساخته شده خانه اپرای مسقط است که در کشور عمان قرار دارد. دستور ساخت این جاذبه در سال ۲۰۰۱ توسط مرحوم سلطان قابوس بن سعید (حاکم فقید عمان) که از طرفداران موسیقی و هنرهای کلاسیک بود صادر شد و در سال ۲۰۱۱ ساخت آن به پایان رسید. معماری خانه موسیقی مسقط به سبک کلاسیک اسلامی طراحی شده و در این معماری توجه ویژه‌ای به تزیینات شده‌است. این سالن یک اپراخانه مجلل و باشکوه ، با معماری فوق‌العاده است که ظرفیت و گنجایش ۱۱۰۰ نفر را در خود دارد. در طراحی فضاهای داخلی این اپرا، ظرافت‌های زیبایی چون منبت‌کاری برگ طلا در دکوراسیون‌های چوبی و طراحی لوستر کریستال مورد توجه قرار گرفته‌است و صحنه آن به‌گونه‌ای ساخته شده که هم می‌توان کنسرت موسیقی برگزار کرد، هم در آن اپرا اجرا کرد. ساخت این جاذبه بی‌نظیر باعث شده که کشور عمان بیشتر دیده شود و سالن آن پلی میان فرهنگ‌ها و ملت‌های مختلف باشد.

 

اطلاعات کلی و پایه درباره عمان

سلطان عمان هیثم بن طارق آل سعید
ولیعهد عمان ذی یزن بن هیثم آل سعید
مساحت 309500 کیلومتر مربع
مرکز،پایتخت مسقط
زبان رسمی عربی، انگلیسی به طور گسترده استفاده می شود
کل جمعیت ۵٬۱۰۶٬۶۲۶ میلیون (سرشماری 2020)
جمعیت عمانی 2,567,811
جمعیت غیرعمانی 2,099,606
زمانبندی GMT + 4 ساعت
ارز ریال عمانی (OMR).
اعیادملی و مذهبی عید فطر – عید قربان – میلاد پیامبر اکرم(ص) – اسراء و معراج  – سال نو هجری – روز رنسانس 23 ژوئیه –  18 نوامبر  روز ملی کشور عمان و مناسبت سالروز تولد مرحوم سلطلن قابوس
روزهای کاری رسمی بخش دولتی: یکشنبه تا پنجشنبه – بخش خصوصی: یکشنبه تا پنجشنبه (جمعه و شنبه تعطیل )
بخش اداری عمان شامل 11 استان است که به 62 منطقه و شهر تقسیم شده است.
پیش شماره تلفن 00968
شاخص توسعه انسانی۲۰۱۸ 834/0       رتبه ۴۷ جهانی (بسیار بالا)

مردم عمان

مردم عمانی نوع دوست و مهمان نواز هستند. علیرغم طبیعت مهربانشان، عمانی ها کاملا محافظه کار هستند. آنها برای حریم خصوصی خود ارزش قائل بوده، به ویژه برای دین خود بالاترین احترام ها را قائل هستند و انتظار دارند دیگران هم بهش احترام بگذارند. حیا و حجاب کلمه کلیدی و قابل احترام در مورد لباس آنهاست. زنان عمانی جامه های بلندی به نام ابیات می پوشند و از پوشاندن سر تا پا و روسری هایی به نام لهاف برای پوشاندن سر خود استفاده می کنند. مردان ردای بلندی به نام «دشداشه» و کلاه‌های تزئین شده دست ساز به نام «کمه» می‌پوشند. مردان همچنین در مناسبت های رسمی، عمامه ای به نام «مُصر» بر سر می گذارند.در ماه مبارک رمضان اکثر عمانی ها ، روزه می گیرند. بازدیدکنندگان از این کشور باید به خاطر داشته باشند که خوردن، نوشیدن و سیگار کشیدن در ملاء عمومی در ایام ماه رمضان و مدتی که آنها روزه هستند، مجاز نیست.

حمل و نقل در عمان

حمل و نقل عمومی :   مردم این کشور از ماشین‌های شخصی بیشتر استفاده می‌کنند، ولی افرادی که خودرو شخصی ندارند از اتوبوس و تاکسی  . هزینه استفاده از اتومبیل در عمان بسیار ارزان‌تر از اروپا است. در نتیجه، تقریباً تمام مهاجران خارجی اتومبیل شخصی دارند و میزان استفاده از حمل و نقل عمومی اندک است. همچنین می‌توان یک ماشین با راننده در عمان استخدام کرد.

حمل و نقل هوایی :     فرودگاه بین‌المللی مسقط اصلی‌ترین فرودگاه کشور عمان است و سالیانه ۲۰ میلیون مسافر در آن جابجا می‌شود امروزه در این فرودگاه ایرلاین‌های معروف و معتبری مانند ایر عربیا، امارات، الاتحاد، کاال‌ام، اجیپت‌ایر، عمان ایر، سلام ایر، قطر ایرویز، سوئیس اینترنشنال ایرلاینز، تای ایرویز و ترکیش ایرلاینز دارای پروازهای منظمی است.

 

مطالب جالب  توجه در مورد عمان:

مسجد جامع سلطان قابوس در شهر مسقط، پایتخت این کشور، دومین فرش دستباف بزرگ جهان را در خود دارد. این فرش دارای 1,700,000,000 گره است و تکمیل شدن آن 4 سال طول کشید( توسط مجموعه هایی از بافندگان فرشهای دست بافت ایرانی ).
بازار مطرح (سوق مطرح ) شاید یکی از قدیمی ترین بازارهای جهان عرب باشدکه از آن بعنوان یکی از جذاب ترین مراکز توریستی و مورد توجه بازدید کنندگان از اقصی نقاط جهان به عمان به شهر مسقط میتوان نام برد.
Amouage  امواج نام یک برند عطر لوکس مستقر در عمان است که در 35 سال گذشته هنر تولید عطر را به کمال رسانده است. این برند در سراسر جهان با مراکز فروش در انگلستان و ایتالیا شناخته شده است.

۸ کار و سرگرمی در عمان

سفرهای دریایی (کشتی کروز ) + قایق سواری + جت اسکی + ماهیگیری
کوهنوردی در بیایان
استراحت و تفریح در شن (شن بازی) + سافاری
اسب سواری و شتر سواری در کویر
فوتبال در ساحل، شن و ماسه و پارک ها و غیره.
پیاده روی در شن و ماسه
کمپینگ در صحرا
شیرجه زنی در آب و شن


در مورد کشور عمان و جذابیت های قومی، فرهنگی و توریستی آن هرچه بگوییم نمی توانیم تجارب سفر مستقیم به آن را برایتان شرح دهیم، پس پیشنهاد می شود اگر علاقه مند به گشت و گذار در این کشور زیبا هستید در اولین فرصت چمدان ها را بسته و خود را به یک تفریح بی نظیر مهمان کنید.


دفتر بین المللی توریستی مسقط، توری یک روزه در پایتخت برگزار می کند که محبوب ترین و بی نظیرترین جاذبه های گردشگری این کشور را پوشش می دهد. این امر می تواند یک راه مقرون به صرفه برای شما باشد تا نگاهی جذاب و هر چند اجمالی به شهرهای آن داشته باشید. اگر برای اولین بار هست که به کشور عمان سفر می کنید، شرکت در این برنامه را موکداً به شما پیشنهاد می کنیم. هدف این تور نشان دادن فرهنگ عمان و جذابیت های گردشگری این کشور است.

 

نشان ملی عمان                                            پرچم عمان