مرکز بین المللی توسعه تجارت سلطنت عمان به عنوان مرکز تسهیل کننده خدمات دولتی در سال ۱۹۹۷ میلادی در مسقط پایتخت عمان تاسیس گردیده است و فعالیت های آن بر اساس ارائه خدمات ویژه بـه فعالان بخش های مختلف اقتصادی،سرمایه گذاران،تجار و بازرگانان،گردشگری،گردشگری سلامت،جامعه پزشکی و فنی مهندسی معتبر و خوشنام (حقیقی و حقوقی) پایه گذاری شده است. با تدبیر مدیران مرکز بین المللی توسعه تجارت سلطنت عمان دفتر نمایندگی آن در سال ۱۴۰۱ در ایران تاسیس و راه انـدازی گردید و به واسطه روابط عمیق فرهنگی و اقتصادی بین دو کشور (ایران و عمان) فرصت های بسیاری برای حضور و فعالیت بخش خصوصی با هدف توسعه فعالیت ها و تولید ثروت در عمان و ورود به بـازارهای جهانی بوجود آمده است . لذا شورای سیاست گـذاری مرکز در ایران با تمرکز بر کمک به رشد اقتصادی و فعالیت شرکت های ایرانی از طریق معرفی فرصت های سرمایه گذاری درعمـان و ایجـاد دفاتر نمایندگی در آن کشور موقعیت مناسب و ارزشمندی را بر اسـاس امتیازات و مشوق های قـانونی در سلطنت عمان فراهم کرده است که متناسب با موضوع فعالیت هر کدام از شرکت ها ارائه میگردد.
مخاطبان گرامی می توانند برای دریافت خدمات این مرکز به دفتر آن در تهران مراجعه نمایند.
فهرست مطالب
◊ در خواست همکاری
◊ صحت سنجی هویت مرکز
◊ معرفی برخی از جاذبه های سرمایه گذاری و گردشگری
◊ ارسال بار به عمان
◊ خرید کسب و کار آماده در عمان
درخواست همکاری
فرایند اعطای نمایندگی مرکز بین المللی توسعه تجارت
» 1)تکمیل فرم متقاضی
» 2)بررسی سوابق
» 3)ارزیابی امکانات و توانمندی
» 4)معرفی دفتر فعالیت نمایندگی
» 5)پرداخت حق نمایندگی
» 6)ارائه تعهد (عدم فعالیت خارج از ضوابط)
» 7)عقد قرارداد نمایندگی(1سال)
» 8)اعطای نمایندگی
صحت سنجی هویت مرکز بین المللی توسعه تجارت سلطنت عمان؛
برای نمایش اطلاعات مرکز بین المللی توسعه تجارت سلطنت عمان با وارد کردن کد 1553399 در بخش CR Number می توانید به اطلاعات مرکز در وبسایت رسمی سازمان توسعه تجارت سلطنت عمان
(https://www.business.gov.om/portal/searchEstablishments) دسترسی پیدا کنید.
معرفی برخی از جاذبه های سرمایه گذاری و گردشگری عمان
ارسال بار به عمان
نکات ضروری برای ارسال بار از ایران به عمان
1- کلیه محموله های ارسالی از سمت ایران به عمان از طریق بندرعباس یا جاسک به بنادر عمان یعنی صحار، شناص یا السویق ارسال می شود.
2- اگر کالای شما از طریق کانتینر و کشتی به عمان می رسد بـاید بدانید که تنها بندرکانتینری عمان (و نزدیک به ایران) بندر صحار است و دو بندر دیگر تنها برای دریافت کالاهای فله در نظر گرفته شده اند.
3- نکته مهم اطلاع از کالاهای ممنوعه صادرات از ایران و واردات به عمـان است. برای مثـال صادرات کاشی و سرامیک از ایران صرفا شرکت های مجازِ معرفی شده از سمت گمرک اجازه صادرات دارند.
4- موضوع قابل تامل دیگر موضوع مجوزهاست. برای مثال واردات سیمان، لوازم پزشکی، شیمیایی و… به عمان قطعا نیاز به مجوز خواهد داشت.
5- عوارض واردات به عمان و مالیات بر ارزش افزوده باید در محاسبات قیمت گذاری تا 10% لحاظ شود.
6- پکینگ لیست صحیح نوشته شود. یکی از عمده مشکلات عدم ترخیص کالاها در گمرک پکینگ لیست، اشتباه نوشته است که بـاعث ارزیابی کـالای درون کانتینر می شود. و قـاعدتا ارزیابی مشمول هزینه است.
7- برای ارسال کالاهای با تناژ های بالا (مثلا 1000 تن به بالا) ارسـال کانتینری منـاسب نیست و پیشنهاد می شود از طریق مسیرهای فله بر، که در نهایت به بنادر شناص یا السویق عمان میرسد اقدام گردد.
8- قبل از اقـدام به ارسال بـار و شروع عملیات گمرکی حتما بـا یـک شرکت متخصص در ایـن زمینه مشورت شود. چرا که هزینه های یک اشتباه محـاسباتی در حمل و نقل بین المللی ضرر هنگفتی را ایجاد خواهد کرد.
9- حمل و نقل با سرویس کانتینری در مسیر بندرعبـاس به صحار مستقیم و غیرمستقیم اسـت که در روش اول 2 روز و در روش دوم 10 روز زمان می برد.
10- لازم به ذکر است که سرویس هفتگی حمل بار دریایی کانتینری از ایران به عمان راه اندازی شده و به صورت مستقیم و هفتگی از بندرعباس به بندر صحار برقرار گردیده است.
خرید کسب و کار آماده در عمان
در کشور عمان خرید کسب و کار آماده و در حال فعالیت، بسیار شایع بوده و افراد زیادی هستند که خرید کسب و کار آماده را ترجیح میدهند. دلیل این کار این است که یا تبحر کافی برای راه اندازی ندارند یا نمیخواهند وقت صرف راه اندازی کنند و ریسک شروع راهم بپذیرند. دلیل فروش کسب و کار در حال فعالیت در کشور عمان، عدم موفقیت و زیان ده بودن آن نیست. عدم توانایی مدیریت در درازمدت، تصمیم برگشت به سرزمین مادری و … شایعترین دلایل فروش و واگذاری هستند. با توجه به اینکه عمانی ها در مشاغل مختلف، فقط به امور اداری و مدیریتی میپردازند و تن به امور اجرایی و عملیاتی نمی دهند، طبیعی است که از تجربه کافی برخوردار نباشند و پس از مدتی با روبرو شدن با مشکلات معمول که در هر کسب و کاری بوجود می آید، عطای کار را به لقایش می بخشند و خواستار فروش یا واگذاری آن می شوند.